0800 800 358 – Telverde pentru informații despre coronavirus

Telverde Coronavirus

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 sau despre cum se pot proteja de infectarea cu acest virus pot apela numărul 0800 800 358.

Autoritățile au pus la dispoziție acest număr pentru a evita ca populația panicată să sune la 112 doar ca să afla detalii despre coronavirus.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!”, se arată în buletinul informativ al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Până joi, 27 februarie, ora 10, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Green Ambalaje
Husqvarna
Monumente funerare
Amanet King Onix

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic, potrivit buletinului informativ DSU.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.
99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

TelVerde este pentru informare, NU este pentru urgente!
TelVerde este pentru informare, NU este pentru urgente!


Apreciază
Distribuie