11 sesizări și amenzi de aproape 5000 de lei în județul Brașov, după încheierea campaniei electorale

foto Politia Romana

Inspectoratul de Poliție Județean anunță că au fost primite un număr de 11 sesizări, în care au fost semnalate posibile acte natură penală și contravențională, după încheierea campaniei electorale.

„Dintre acestea, pentru șase au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 4800 lei, iar pentru trei situații au fost întocmite dosare penală, unde se vor cerceta posibilele încălcări ale legislației”, potrivit IPJ Brașov.

Pe parcursul nopții de sâmbătă nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votare, iar în această dimineață, efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat măsurile de protecție le-au predat președinților birourilor electorale, potrivit polițiștilor.

Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Florian Shaorma
Demgy
Sumi Agro - Zetanil

„Preşedinții birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt obligați să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii. Responsabilitatea președintelui secției de vot se întinde şi în afara localului secției de votare, până la o distanţă de 500 metri.

În ceea ce privește, atribuțiile Ministerului Afacerilor Interne, așa cum în campania electorală, datorită bunei organizări și a mobilizării efectivelor implicate, a fost menținut un climat normal de legalitate, și pentru astăzi la nivelul conducerii instituțiilor M.A.I. din județul Brașov au fost luate măsuri pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme din punct de vedere al ordinii publice”, precizează IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie