11even Făgăraș | Alexandru Tatoiu, renăscut după un accident

sursa foto: Facebook

11even Experiences, unul dintre cele mai importante evenimente care au loc în perioada aceasta la Făgăraș, adună pe scena Casei de Cultură 11 oameni care își vor împărtăși experiențele de viață.

Printre ei se află și Alexandru Tatoiu, fost elev la Liceul Tehnologic Dr. Ioan Șenchea, rămas invalid în urma unei altercații care a avut loc în clasa a 12-a, în timpul unei vacanțe.

Alexandru nu s-a plâns și nu s-a dat bătut. După trei operații de transplant medular efectuate în China, a reușit să promoveze examenul de bacalaureat și a fost admis la facultatea de psihologie a Universității Transilvania.

„Cu toate problemele, nu a uitat mesajul din liceu: școala contează. A avut puterea să revină la școală, să ia BAC-ul, să termine o facultate și acum este înscris la al doilea master în psihologie. Sunt tare mândru de Alex și bucuros să îl revăd aproape în fiecare an, așa cum m-a obișnuit. Sunt impresionat de gândirea și energia arătate, de voință nici nu mai vorbesc. Exemplul lui este cel mai bun pentru cei care nesocotesc învățătura și sănătatea”, mărturisește în mediul online fostul lui profesor, Aurelian Curticăpean.

Acum urmează cursurile școlii masterale de Psihoterapie Integrativă iar în cadrul aceleiași Universități este masterand în anul doi. Se specializează în psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie.

„La Făgăraș a ales să vorbească despre valoarea transformării, despre faptul că orice schimbare atrage după sine și anumite piedici și, prin prisma exemplului personal, despre impactul pe care îl poate avea o schimbare majoră în viața ta și a celor din jur. Dar și despre importanța parcursului educațional”, declară organizatorii evenimentului.

JTTI
Agromar
Demgy
curatare tapiterie
Amanet King Onix
PSD - alegeri locale 2024
Mobila SH

Povestea de viață a lui Alexandru și a altor 10 oameni reprezentativi pentru domeniile în care își desfășoară activitatea, vor fi spuse mâine, 11 noiembrie, pe scena Casei de Cultură, de la ora 17.

Încasările de la evenimentul 11even Experiences vor fi donate pentru programe educaționale de identificare și susținere a potențialului copiilor și tinerilor din Țara Făgărașului.

Costul unui bilet pentru adulți este de 35 de lei, iar cel al unuia educativ (elevi, studenți, dascăli) este de 15 lei. Acestea pot fi achiziționate de la sediul Casei Municipale de Cultură.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Valorizarea Educației– AVE (www.ave-educational.org), Asociația Oamenilor de Afaceri Țara Făgărașului – AOATF (www.aoatf.ro) și Fundația Comunitară Țara Făgărașului – FCTF (www.fundatiactf.ro).


Apreciază
Distribuie