12 arme letale, descoperite de polițiști în Beclean. Un bărbat este acuzat de braconaj

Un bărbat de 38 de ani, din localitatea Beclean, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj  și uz de armă, fără drept după ce ar fi vânat un exemplar de cerb din fondul de vânătoare Drăguș.

Potrivit IPJ Brașov, braconierul ar fi acționat în noaptea de 11 spre 12 iulie 2022, iar cu ajutorul altor patru bărbați ar fi transportat vânatul la domiciliul său, unde l-au tranșat iar apoi au abandonat trofeul și pielea animalului în râul Olt.

Polițiștii au stabilit și faptul că partida de vânătoare s-ar fi efectuat în afara perioadei stabilite pentru vânatul de cerb, iar bărbatul nu deține autorizație de vânătoare.

În zilele de 14 și 15 iulie 2022, polițiștii Inspectoratul de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, Secția de Poliție Rurală Voila și Poliția Municipiului Făgăraș au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Beclean, județul Brașov.

În urma acestora, au fost identificate și indisponibilizate mai multe bunuri, respectiv 11 arme letale de vânătoare, 1 armă letală de tir sportiv, mai multe tipuri de muniție, precum și aproximativ 200 de kilograme de carne de vânat, specia cervide”,  se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.

Spalatoria GPC
Husqvarna
Demgy - locuri de munca
Monumente funerare
Moveos_2

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

foto: IPJ Brașov


Apreciază
Distribuie