12 cazuri de gripă confirmate în Făgăraș

12 cazuri de gripă au fost confirmate prin testare rapidă la Spitalul municipal Făgăraș.

9 adulți și 3 copii au fost diagnosticați de la începutul lunii decembrie până în prezent, potrivit directorului medical al unității, Mihaela Pandrea.

Situația este gravă la Brașov, unde au fost confirmate peste 400 de cazuri de gripă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, în ultimele două luni, potrivit MyTex.ro.

Pentru a preveni declanşarea unei epidemii, conducerea spitalului a decis să reducă programul de vizitare şi să limiteze numărul vizitatorilor, mai ales a celor minori. Restricţiile au fost impuse încă din 28 decembrie 2018 şi nu vor fi ridicate prea curând.

9 decese la nivel național

curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Demgy
Spalatoria GPC
Agromar

Nouă decese au avut loc la nivel național, din cauza gripei. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că niciunul din cei care au murit nu era vaccinat. Ea susţine că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

Ministrul a afirmat zilele trecute că sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane, ministerul achiziționând 1.300.000 de doze de vaccin, iar în stoc mai sunt 100.000.

Sorina Pintea a reamintit că statul asigură vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni și femei gravide.


Apreciază
Distribuie