150 de concurenți, 50 de voluntari și premii de peste 5.000 lei, la Crosul Cetății Făgăraș

foto: Liviu Ardelean

Alergători profesioniști și amatori din toate colțurile țării se vor afla mâine la startul primei ediíi a Crosului Cetății Făgăraș.

Cel mai tânăr concurent are doar cinci luni și va fi împins cu căruciorul de către părinți. Cel mai în vârstă are aproape 70 de ani și a pus umărul la construirea Transfăgărășanului între 1971 și 1973.

Cei 150 de participanți și-au ales unul din cele trei proiecte caritabile înscrise pe care îl susțin prin mobilizarea unui cerc de donatori.

Toate cursele vor începe din fața Cetății Făgăraș, iar pentru buna desfășurare a competiției vor contribui peste 50 de voluntari. Cel mai lung traseu are 10 kilometri și se întinde pe 30 de străzi din municipiu. Câștigătorii celor patru curse vor fi recompensați cu premii în bani și echipamente sportive în valoare totală de peste 5.000 de lei.

Înscrieri se mai fac și sâmbătă dimineață, între orele 9 și 10, la fața locului. Startul va fi dat la ora 10:30.

Crosul Cetății Făgăraș este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Sistemul de funcționare este următorul: organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi alergătorii aleg cauza pentru care se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriții lor.

Cele 3 cauze

Urlea Eco Trail Run, alergăm pe un munte curat și în 2019

Proiectul are rolul de a susține financiar organizarea celei de-a treia ediții a concursului de alergare montană Urlea Eco Trail Run. Scopurile acestuia sunt refacerea notorietății zonei Urlea și aducerea Țării Făgărașului între țintele turiștilor amatori de munte, să inspirăm cât mai mulți membri ai comunității făgărășene să facă mișcare în cadrul natural, montan iar prin acțiunile de ecologizare să ajutăm cât mai mulți oameni să conștientizeze faptul că acțiunile lor contează, că pot contribui la calitatea mediului înconjurător.

Buget necesar, 2.000 lei

Reno Depo
Spalatoria Aqua Carpet
Demgy
Florian Shaorma
Mobila SH

YouthBank Făgăraș – De la TINEri pentru comunitate!

Proiectul are rolul de a susține financiar echipa YotuhBank Făgăraș care cuprinde 25 de liceeni voluntari. Scopul este acela de a determina cât mai mulți tineri să facă un pas în față, de a-i face să conștientizeze că și ei au ceva de spus, că acțiunile lor contează și, mai ales, că implicarea lor face diferența.

Buget necesar, 2.000 lei

Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta

Proiectul are rolul de a susține financiar reconstruirea cabanei Urlea. Scopul acestuia este de a ajuta oamenii și comunitățile care susțin și încurajează ca turismul din Carpați să fie practicat în condiții cât mai bune, de a crește beneficiile practicării turismului montan cât și bucuria turistilor veniți să își petreacă timpul liber într-un cadru natural cu peisaje unice și aer curat, departe de agitația și poluarea orașelor.

Buget necesar, 2.000 lei


Apreciază
Distribuie