16 biserici și o mănăstire din Țara Făgărașului, în sărbătoarea hramului

„Adormirea Maicii Domnului” este prăznuită de creștinii ortodocși din toată țara la data de 15 august. Sărbătoarea este una dintre cele mai iubite de credincioși, dovadă fiind și numărul mare de biserici care sărbătoresc hramul în această zi.

În Țara Făgărașului, sunt închinate Adormirii Maicii Domnului 16 biserici. Acestea se află în: Făgăraş (biserica din cimitirul vechi), Beclean, Drăguş, Lisa, Ludişor, Ohaba, Recea, Săsciori, Sâmbăta de Jos, Sâmbăta de Sus – Răsărit, Șoarș, Șona, Toarcla, Toderița, Veneția de Jos și Voivodenii Mari.

Același hram îl poartă și Mănăstirea Sâmbăta.

„Adormirea Maicii Domnului” este ziua în care Fecioara Maria, cea care L-a născut trupește pe Fiul lui Dumnezeu, s-a mutat din viața aceasta la cele veșnice.

JTTI
Agromar
Mobila SH
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti

Potrivit Tradiției, la înmormântarea Maicii Domnului au fost prezenți toți apostolii, mai puțin Toma. El a sosit a treia zi la mormântul ei; când a deschis mormântul, a observat ca trupul acesteia nu mai era acolo.

În icoana sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Hristos este reprezentat cu un copil în brațe. Acest copil simbolizează sufletul Maicii Sale.

foto: doxologia.ro


Apreciază
Distribuie