16 biserici și o mănăstire din Țara Făgărașului, în sărbătoarea hramului

„Adormirea Maicii Domnului” a fost prăznuită de creștinii ortodocși din toată țara, sâmbătă, 15 august. Sărbătoarea este una dintre cele mai iubite de credincioși, dovadă fiind și numărul mare de biserici care sărbătoresc hramul în această zi.

În Țara Făgărașului, sunt închinate Adormirii Maicii Domnului 16 biserici. Acestea se află în: Făgăraş (biserica din cimitirul vechi), Beclean, Drăguş, Lisa, Ludişor, Ohaba, Recea, Săsciori, Sâmbăta de Jos, Sâmbăta de Sus – Răsărit, Șoarș, Șona, Toarcla, Toderița, Veneția de Jos și Voivodenii Mari.

Același hram îl poartă și Mănăstirea Sâmbăta.

„Adormirea Maicii Domnului” este ziua în care Fecioara Maria, cea care L-a născut trupește pe Fiul lui Dumnezeu, s-a mutat din viața aceasta la cele veșnice.

TMF Copy Center
Monumente funerare
Din Bucatele Cetatii - angajari
Amanet King Onix

Potrivit Tradiției, la înmormântarea Maicii Domnului au fost prezenți toți apostolii, mai puțin Toma. El a sosit a treia zi la mormântul ei; când a deschis mormântul, a observat ca trupul acesteia nu mai era acolo.

În icoana sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, Hristos este reprezentat cu un copil în brațe. Acest copil simbolizează sufletul Maicii Sale.

foto: doxologia.ro


Apreciază
Distribuie