20 de medalii pentru sportivii făgărăşeni

Zilele trecute s-a desfăşurat la Victoria concursul de înot „Cupa Team Nova” – ediţia a doua. Au participat aproximativ 150 de înotători de la 13 cluburi din România şi Republica Moldova.

Copiii din Făgăraş au fost printre câştigători, ei obţinând 20 de medalii de clasare.

În clasamentul general, cumulat pe fiecare an de naștere, sportivii au obţinut:

Locul 2 – Sierra Manhardt (fete 2004), 4 medalii de aur şi 1 de argint;

Locul 2 – Alexandra Butnaru (fete 2003), 2 medalii de argint şi 2 de bronz;

Locul 3 – Vlad Curticăpean (băieţi 2005), 2 medalii de argint şi 2 de bronz.

Sportivii Sierra şi Bianca Manhardt, Alexandra Butnariu, Alexandru şi Vlad Curticăpean sunt legitimați la ACS Corona Brașov, fiind antrenați de Alina Hristov, multiplă campioană naţională la înot.

Ceilalți şapte sportivi făgărășeni care au participat la această competiţie se antrenează în Făgăraş şi au participat sub sigla SportAUR Făgăraş, fiind antrenați de Aurelian Curticăpean.

Copiii s-au remarcat prin rezultate foarte bune şi evoluții deosebite, având în vedere condițiile în care se pregătesc.

Bikeathon 2019
Happy Feet
Monumente funerare

Dacă mezina făgărăşenilor din concurs a fost Sofia Groza (2010), cel mai mare participant a fost Mihnea Drăghici (2002), care a obținut cel mai bun timp al unui sportiv făgărăşean la proba de 50 m liber: 00.31.04 secunde.

SportAur Făgăraş a fost reprezentat de: Sofia Groza, Thea Greavu, Eliza Mija, Cristina Iftode, Ariana Dogariu, Alicia Dogariu şi Mihnea Drăghici.

Toţi şi-au îmbunătăţit timpii faţă de concursul anterior, Cupa Hyperion Braşov din decembrie 2016.

„Competiţia a fost un bun prilej de verificare a abilităților tehnice şi pregătirii probelor pentru concursurile care urmează, un bun antrenament şi prilej de socializare alături de antrenori, sportivi şi părinţi veniţi din toată ţara.

A fost multă voie bună şi un spirit de echipă frumos, dar şi emoții, multe realizări şi uneori dezamăgiri. Cei mai mici s-au descurcat foarte bine într-un bazin de înot de 50 m, chiar daca ei nu sunt obișnuiți şi înoată doar o dată sau de două ori pe săptămână în bazine mici, dacă vremea permite.

Am avut rezultate frumoase şi am trăit împreună cu cei prezenți un eveniment sportiv deosebit la care a participat şi prima medaliata olimpica din înotul românesc, Anca Pătrăşcoiu. Ea a obţinut locul 3 la Los Angeles, în 1984, la proba 200 m spate.

Felicitări părinţilor care au adus copiii la acest concurs şi respect înotătorilor pentru rezultatele obținute şi dorința de a arăta că îşi doresc să înoate cât mai bine şi au nevoie de condiţii de pregătire – bazin de înot acoperit”, ne-a declarat antrenorul Aurelian Curticăpean.

Cât priveşte concursurile, sportivii aşteaptă cu nerăbdare Cupa Făgăraşului la înot, editia a VII-a (în luna august 2017) şi cel mai important concurs al cadeților Sierra Manhardt şi Vlad Curticăpean – Campionatul Naţional de cadeți, Târgoviște 13-16 iulie 2017.


Apreciază
Distribuie