Icoana care vindecă bolile incurabile şi cancerul

staret Matei Bilauca - Manastirea Sinca Nouă

staret Matei Bilauca - Manastirea Sinca Nouă

Sâmbătă, în 10 mai, în cadrul unei procesiuni religioase, la Mănăstirea Şinca Nouă va ajunge copia unei icoane făcătoare de minuni, după cum precizează stareţul Matei Bilauca. Icoana Pantanassa se păstrează la Mănăstirea Vatoped de pe Muntele Athos.

Credincioşii o consideră făcătoare de minuni, pentru că s-au înregistrat vindecări miraculoase de cancer atunci când oamenii s-au rugat la ea.

Icoana este comandată și donată mănăstirii de la Făgăraş de un cuplu din Bucureşti care a trăit o astfel de vindecare și care a făgăduit să mărturisească minunea. Va fi întâmpinată la ora 11, la intrarea în Șinca Nouă de călugării mănăstirii, care o vor duce în procesiune la biserica din sat.

Aici ea va fi aşteptată de Preasfinţitul Andrei, episcop vicar al Mitropoliei Ardealului, și Preasfinţitul Sofian, episcop vicar al Mitropoliei pentru Germania și Europa Centrală.

Monumente funerare
Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Moveos
Agromar

Apoi, procesiunea va continua pe jos, până la biserica Manastirii Sinca Noua. Evenimentul se va încheia cu o agapă la Căminul Cultural din Șinca Nouă. Masa va fi oferită pelerinilor de către mănăstire și de credincioșii din sat.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie