21 de sate lăsate fără cablu telefonic

În noaptea de 18/19.12.2013, la ora 01.30, o patrulă a Secției 3 Poliție Rurală Voila a surprins în flagrant, pe raza comunei Sâmbăta de Sus, doi localnici de 24 ani fiecare și un minor de 16 ani, care sustrăgeau prin tăiere cablu telefonic din rețeaua aeriană a unei firme de telefonie fixă.

În urma activităţilor desfăşurate de polițiști în data de 19.12.2013, s-a stabilit că persoanele menționate sunt suspectate de comiterea, în perioada septembrie-decembrie 2013, a altor 21 furturi similare, pe raza localităților Hârseni, Dejani, Lisa,Voila, Cincşor, Ileni, Șercaia, Perşani, Voivodeni, Recea, Şinca Nouă, Şinca Veche şi Poiana Mărului, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 32.000 lei.

Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Mospilan
Spalatoria Aqua Carpet
Demgy
Proaspat Alb
Reno Depo

Polițiștii au stabilit că suspecții se deplasau cu un autoturism, iar cablul sustras era valorificat apoi la centre de materiale refolosibile din zonă.
Primii doi suspecți au fost reținuți și prezentați magistraților, care au dispus arestarea lor preventivă, iar minorul este cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.


Apreciază
Distribuie