21 septembrie, Ziua Internaţională a Păcii

Chiar dacă atentatele, războaiele și conflictele devin subiecte la ordinea zilei iar atacuri cibernetice sunt din ce în ce mai multe, Ziua Internațională a Păcii își găsește loc în calendarul sărbătorilor internaționale: în fiecare an, pe 21 septembrie.

În 1981, printr-o rezoluție emisă de Adunarea Generală a Națiunilor Unite s-a stabilit celebrarea Zilei Internaţionale a Păcii în fiecare a treia zi de marți din luna septembrie, astfel încât aceasta să coincidă cu deschiderea sesiunilor anuale ale Adunării Generale ONU, notează stiriletvr.ro

În 2001, printr-o nouă rezoluție adoptată de statele membre ale Adunării Generale a Națiunilor Unite a fost fixată data de 21 septembrie pentru sărbătorirea anuală a Zilei Internaționale a Păcii.

Cinci ani mai târziu, această zi a căpătat o nouă însemnătate – o zi în care încetează conflictele armate, focurile şi violenţa, timp de 24 de ore.semnul pacii

Spalatoria GPC
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Demgy
Moveos
Monumente funerare

În 2015, pacea este sărbătorită sub tema „Parteneriate pentru pace – Demnitate pentru toți”.

Pentru a inaugura această zi, Clopotul Păcii este tras la Sediul Naţiunilor Unite, clopot care este turnat din monede donate de copiii de pe toate continentele, mai puţin Africa. Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.

Cele mai cunoscute simbolurile păcii sunt: porumbelul alb cu ramura de măslin, steagul alb, pipa păcii și o mie de cocori.


Apreciază
Distribuie