22.02.2022 – o zi fără căsătorii în Făgăraș, chiar dacă este considerată cea mai norocoasă zi

22 februarie 2022 a devenit o zi foarte atrăgătoare pentru multe cupluri din Asia. În țări ca Malaysia, Singapore sau China, sute de tineri își unesc astăzi destinele. În Făgăraș, niciun cuplu nu trece pe la Starea Civilă în această zi. 

Prin repetarea cifrei 2, ziua de 22 de februarie a anului 2022 a devenit cea mai solicitată pentru oficierea căsătoriilor și chiar a detronat Valentine`s Day în Singapore, potrivit  digi-life.tv. Pe de altă parte, în cultura chineză, această zi este considerată a fi cea mai norocoasă din an.

Potrivit astrologiei, numărul 2 înseamnă unirea a două persoane sau a două idei, iar ziua se axează pe colaborare și comunitate.

Pentru tinerii din Făgăraș, ziua nu a reprezentat nimic special; niciun cuplu nu a ales această zi pentru a spune „da” în fața ofițerului de stare civilă. Aceeași situație este și în municipiul Sibiu.

Data este numită simetrică sau palindrom deoarece numerele pot fi citite din orice parte iar șirul rămâne neschimbat (22022022).

Deși nu are nicio semnificație istorică, această formație specială pentru numărul 2 va mai avea loc din nou abia peste 200 de ani.

Proaspat Alb
Senchea - oferta scolarizare 2023-2024
Speedy Pizza
Balan Tour
Demgy
Spalatoria GPC
La Turcu
Florian Shaorma

Ultima dată când a avut loc o dată palindrom a fost pe 11 ianuarie 2011, adică 11/1/11.

Deoarece 22/2/22 este într-o zi marți (Tuesday în engleză), utilizatorii rețelelor sociale au numit-o „Twosday”.

 

foto Facebook / Mihai Șora


Apreciază
Distribuie