25 lei certificarea de miel de la abator

Producătorii autohtoni de carne de miel se mai lasă aşteptaţi în piaţa agroalimentară din centrul Făgăraşului. Motivul este unul de natură financiară, susţine Bogdan Ungureanu, administratorul pieţei.

Potrivit acestuia este posibil ca doar astăzi ciobanii să ajungă la Făgăraş, asta pentru că abatoarele percep o taxă uriaşă de 25 de lei pentru fiecare miel în parte.

Producătorii sunt nemulţumiţi de această situaţie iar calculele lor sunt foarte simple. Dacă duc la abator pentru certificare 10 miei, înseamnă că pierd un miel de la comercializare, lucru care îi nemulţumeşte foarte mult. Nu doar ei sunt afectaţi de această situaţie, ci şi cumpărătorii, pentru că în preţul final din piaţă se pot regăsi aceste taxe ale abatoarelor.

Second hand & outlet
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Cabinet ORL
Fantanita Craiesei
Florian Shaorma
Proaspat Alb

Potrivit tradiţiei, făgărăşenii pot merge şi pe strada Libertăţii acolo unde producătorii îşi vor expune animalele vii aşa cum s-a întâmplat în fiecare an.


Apreciază
Distribuie