35 de karatişti români s-au întors cu 36 de premii din Slovenia

Sâmbătă, 13 februarie 2016, a fost o zi cu noroc pentru sportivii români aflaţi la Ruse, Slovenia (foto).

Probele de Kata şi Kumite, atât individual cât şi pe echipe, au fost dominate categoric de karatiştii români. Pe lângă aceştia, la competiţie au participat reprezentanţi din Slovenia, Serbia şi Ungaria.

Lotul României a fost format din sportivi de la cinci cluburi de karate:

  • CSM Făgăraş – 25 de sportivi
  • CSŞ Făgăraş – 1 sportiv
  • CS Vulcan – 5 sportivi
  • Viromet Victoria – 3 sportivi
  • Bukyo Brăila – 1 sportiv

De asemenea, doi dintre antrenorii români (Ionel Novac şi Cătălin Răduleţ) au fost şi arbitrii în cadrul competiţiei internaţionale. Cupa int. de karate Slovenia - arbitri

Cupa de Karate Slovenia a debutat cu întrecerile între veterani. La această categorie (Kata + 35 ani), primii doi clasaţi au fost făgărăşenii Ioan Râmbeţ (locul I) şi Cătălin Răduleţ (locul II).

A urmat proba de Yakusoku Kumite (combinaţie de tehnici prestabilite), unde România a obţinut din nou primul loc prin Alexandru Măzăreanu şi Cătălin Răduleţ.

Cei mai mici dintre concurenţi au intrat apoi pe tatami (salteaua pe care se desfăşoară competiţiile de karate). Cum era de aşteptat, România a fost din nou pe primele poziţii. Deşi numărul de concurenţi a fost mare, probele de Kata individual şi pe echipe au fost câştigate tot de sportivi români.

Cele mai dure probe, cele de Kumite, s-au încheiat tot cu victoria sportivilor români. Astfel, la categoria – 70 kg, făgărăşenii care au urcat pe podium au fost: Marius Golaşu (locul I) şi Marius Bucur (locul III).

La Kumite + 75 kg, brăileanul Alexandru Măzăreanu s-a clasat pe locul I.

La Kumite pe echipe, prima poziţie a revenit din nou României prin probele susţinute de Bucur, Măzăreanu şi Golaşu.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

„A fost o competiţie frumoasă, cu un arbitraj echilibrat. Rezultatele ne demonstrează că sportivii români au fost bine pregătiți. Important este ca şi de acum încolo să rămânem în vârful clasamentelor”, ne-a declarat Ioan Râmbeţ, antrenor de lot naţional.

În total, lotul României a câştigat 36 de premii şi astfel a obţinut locul I pe naţiuni (Ungaria locul II, Serbia locul III).

După Cupa Slovenia, cluburile de karate şi-au adăugat în palmares noi premii. Astfel:

Loc I

Loc II

Loc III

CSM Făgăraş

12 medalii

12 medalii

5 medalii

Viromet Victoria

2 medalii

1 medalie

CS Vulcan

1 medalie

2 medalii

Bukyo Brăila

1 medalie


Apreciază
Distribuie