40.000 de puieți plantați de medici, în Munții Făgăraș

Ne pierdem pădurile! 360.000 de ha au fost degradate într-un singur deceniu, iar ritmul se menține alert. Acestea mai reprezintă doar 28% din suprafața României, potrivit ultimului Raport Green Peace. 34 de tăieri ilegale, în medie, au avut loc în 2017, potrivit statisticilor. Numărul acestora este în creștere cu 32% față de 2016.

În timp ce defrișările au scăpat de sub control și pare că nimeni și nimic nu poate opri furtul de leme, unii oameni încearcă să ne salveze pădurile. Este și cazul a peste 200 de medici și alți angajați ai MedLife, care au reîmpădurit 10 ha de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului Facem România verde.

40.000 de puieți de brad, fag și molid au fost plantați până acum, în cadrul proiectului. Astfel s-au pus bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare. Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc pe 26 octombrie, reunind o echipă de 60 de voluntari, formată din medici și personal de suport. În cadrul acesteia au fost plantați 1500 de puieți, finalizându-se astfel reîmpădurirea lotului MedLife.

Un copac pentru fiecare nou-născut

Facem România verde este prima campanie a liderului pieței de servicii medicale private din România, de responsabilitate socială dedicată protejării mediului, realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia. MedLife și-a propus să planteze câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare. Proiectul a cuprins trei etape de plantare, fiind implicați peste 200 de angajați ai corporației.

Florian Shaorma
JTTI
Mobila SH
Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Amanet King Onix
Firma servicii renovare

Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafețe considerabile. Facem România verde este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la «sănătatea mediului», în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate de aici renaște o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia. Organzația neguvernamentală protejează 21.000 de hectare de pădure și pășune alpină în munții Făgăraș, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Leaota, o zonă de strictă conservare.

Pentru a duce mai departe promisiunea, cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din țara nostră a lansat în această primăvară, cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generațiile viitoare. Compania a invitat părinții și viitorii părinți să participe, adunându-se astfel peste 2000 de mesaje în cinci luni.

Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munții Făgăraș, de către cel mai în vârstă participant la acțiunea de plantare din 26 octombrie, medic în echipa MedLife. Locul marchează și punctul de pornire pentru un nou traseu turistic în zona Munților Făgăraș, mai ales după ce pădurea va prinde rădăcini și va schimba aspectul zonei.


Apreciază
Distribuie