400.000 lei pentru modernizarea sălii de sport de la Colegiul Radu Negru

Sala de sport a Colegiului Național „Radu Negru” a fost ridicată în perioada 2008 – 2009 și a costat aproape 900.000 lei (puțin peste jumătate din sumă a provenit de la Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriale iar cealaltă parte din bugetul local)

Acum, sala de sport este modernizată cu bani din bugetul local. Lucrările sunt în plină desfășurare, profitând de vacanța elevilor și pauza competițională a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Făgăraș.

Capacitatea tribunei va fi mărită la peste 350 de locuri, prin montarea mai multor bănci. Totodată, vor fi amenajate locuri pentru persoanele cu dizabilități – inexistente în prezent – și un spațiu pentru transmisiuni TV.

În plus, vor fi executate lucrări pentru siguranța cetățenilor în cazul unui incendiu: căile de acces vor fi redimensionate, vor fi montate sisteme pentru evacuarea fumului, se suplimentează numărul de hidranți, iar o parte dintre ușile existente vor fi înlocuite cu unele rezistente la foc (15 minute de flacără continuă).

TMF Copy Center
Monumente funerare
Stefani Pool
Amanet King Onix

De asemenea, va fi instalat un sistem „inteligent” cu senzori, care, în cazul declanșării unui incendiu, va acționa deschiderea ușilor și blocarea lor în această poziție, pentru facilitarea evacuării încăperii. Același sistem va acționa deschiderea ferestrelor, pentru a fi permisă evacuarea fumului.

Investiția din bugetul local are o valoare de aproximativ 400.000 lei (fără TVA).

Spațiul va redeveni funcțional din 18 ianuarie 2020, iar lucrările prevăzute în proiect trebuie finalizate până la sfârșitul lunii februarie, potrivit aceleiași surse.


Apreciază
Distribuie