785 de sancțiuni aplicate și 60 de permise reținute de polițiștii brașoveni, în numai 7 zile

foto: IPJ Brașov

Polițiștii rutieri din județ au acționat pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, în perioada 17 – 23 aprilie 2023, în baza Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa.

Echipaje ale Poliției Rutiere au fost prezente în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

„Acțiunile au vizat, în egală măsură, și impunerea unui climat de discuplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule, dar și constientizarea participanților la trafic asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii participanți au procedat la verificarea a peste 1.200 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate, pentru încălcarea regimului legal de vitază, au fost aplicate 785 de sancțiuni contravenționale.

BPM - excavatorist
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Proaspat Alb
Reno Depo
Demgy

Pentru încălcarea regimului legal de virteză cu peste 50 km/h, față de limita maximă admisă pe sectorul de drum, au fost reținute 58 de permise de conducere, dintre acestea, 7 pemise au fost reținute conducătorilor auto care au depășit cu peste 70 de km/h limita maximă de viteză. Pentru aceștia din urmă, au fost eliberate dovezi înlocuitoare fără drept de circulație”, a transmis IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie