8 angajați RAR Brașov au fost reținuți pentru mită. Procurorii continuă cercetările

foto bizbrasov.ro

Polițiști brașoveni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat luni, 13 decembrie, 20 de percheziții într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de serviciu și corupție. Ei au ridicat mai multe documente și mijloace de stocare de informații electronice.

Începând din luna iulie a acestui an, procurorii brașoveni au strâns informații legate de activitatea Registrului Auto Român (RAR).

Unii angajați ai RAR, prin intermediari, primeau anumite sume de bani pentru a permite trecerea Inspecției Tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice. Există suspiciunea că în jur de 500 de autoturisme au trecut această inspecție tehnică, în perioada iulie – decembrie 2021. Cercetările sunt abia la început”, a declarat Claudiu Sandu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

În urma perchezițiilor, au fost verificate mai multe documente, care trebuie acum procesate, urmând ca organele de control să stabilească cu exactitate ce mașini au trecut de ITP fără a îndeplini condițiile tehnice.

Fifth Avenue - locuri de munca
Din Bucatele Cetatii - angajari
Spalatoria GPC
Sezar Forest

Din probele adunate, procurorii au concluzionat că defecțiunile tehnice pe care le au autoturismele variază de la lipsa unui bec de semnalizare până la lipsa frânelor; mașinile aparțin unor persoane fizice.

Potrivit aceleiași surse, este posibil ca în această activitate să fie implicate și persoane din cadrul Serviciului Public Comunitare de Înmatriculări.

Procurorii au reținut deocamdată opt persoane, angajați RAR, sub acuzațiile de dare și luare de mită.


Apreciază
Distribuie