9,4 milioane lei și 16 luni pentru modernizarea a 1,4 km de drum județean. Tronsonul se află în Grid

Contractul pentru proiectarea și modernizarea unui tronson de 1,4 km din Drumul Județean 130 B Părău – Grid – Perșani a fost semnat joi, 18 aprilie. Valoarea totală a contractului este de 9,4 milioane lei, iar banii vor fi alocați din bugetul județean.

Tronsonul rutier de 1,4 km se află în intravilanul satului Grid, iar lucrările vor fi executate de firma Diferit SRL din Cluj-Napoca, antreprenor care a modernizat și „Drumul de sub munte”.

„Durata contractuală este de 16 luni, din care 4 luni sunt alocate pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor, de la data transmiterii ordinului de începere a proiectării, respectiv a lucrărilor.

În cadrul contractului, pe partea de execuţie sunt prevăzute realizarea structurii rutiere, refacerea suprafaţei carosabilului, a trotuarelor, acostamentelor şi drumurilor laterale, asigurarea evacuării apelor pluviale, refacerea podeţelor transversale, a podeţelor pentru drumurile laterale şi a acceselor la gospodării, construirea unui pod nou, precum şi realizarea siguranţei circulaţiei prin marcaje longitudinale, marcaje transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

PSD - alegeri locale 2024
JTTI
Firma servicii renovare
Mobila SH
Florian Shaorma

Constructorul va implementa contractul în colaborare cu mai multe firme subcontractoare pentru servicii de proiectare și asistență tehnică.

„Începem proiectarea şi execuţia modernizării acestui tronson rutier, dar ne dorim să refacem drumul DJ 130B Părău – Grid – Perșani pe întreaga sa lungime. Din punctul de vedere al conectivităţii judeţene, acest drum este foarte important, deoarece asigură legătura cu DN 1 la Perșani, precum și cu localitățile dinspre Rupea, având în vedere că în localitatea Părău el intersectează DN 1S Şercaia – Hoghiz”, a declarat Todorică Şerban, preşedintele CJ Braşov.


Apreciază
Distribuie