Doi sugari subnutriţi internaţi la Pediatrie

Personalul medical din Secţia de Pediatrie a Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure” se confruntă zilele acestea cu două cazuri grave de malnutriţie la doi nou-născuţi, ajunşi pe patul de spital după ce mamele lor şi asistenţii sociali au ignorant toate semnele care prevesteau boala.

Andrei Căldărar este al 11-lea copil al unei femei care are doar 41 de ani. Când s-a născut avea 3.200 de grame. Zilele trecute a fost internat în spital, cântărind doar 2.100 grame, când în mod normal la vârsta lui ar fi trebuit să aibă cel puţin 5.500 grame.

Al doilea nou-născut, aflat într-o situaţie similară, se numeşte Sebastian Creţu şi este al 8-lea copil al mamei sale, în vârstă de 38 de ani. Sugarul are trei săptămâni şi când s-a născut cântărea 2.200 de grame, greutate pentru care ar fi trebuit să mai rămână în Maternitate, dar mama a cerut externarea pe propria-i semnătură.

Şeful Secţiei de Pediatrie, dr. Ion Mehedinţu, consideră că recupererea lor va fi extrem de dificilă şi îndelungată, iar riscurile de îmbolnăvire pe viitor sunt foarte mari.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix
Agromar
JTTI
Victoria Federal IFN

Povestea acestor copii o găsiţi pe larg în ediţia tipărită a ziarului Bună Ziua Făgăraş.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie