Vineri se încheie tabăra ,,Danubius” de la Bărcut

Astăzi se încheie tabăra ,,Danubius” de la Bărcut, cea care a început luni şi care a adunat 81 de copii din Făgăraş, Bucureşti, Botoşani, Sibiu şi Buzău. S-a desfăşurat în curtea bisericii fortificate din sat, fiind o tabără unică de acest gen în România, prin faptul că jocul copiilor a fost transpus în viaţa reală a unei comunităţi adevărate.

În cifre lucrurile au stat aşa: 81 de copii între 7 şi 12 ani, 29 de voluntari de la Asociaţia pentru Valorificarea Educaţiei şi YouthBank, 9 educatori, 2 moderatori, 8 persoane în comitetul de organizare şi 29 de ateliere de lucru, spune preşedinta AVE, Marciana Streza.

Tabăra copiilor s-a desfăşurat după regulile unei comunităţi de adulţi. Copiii şi-au ales meserii, au lucrat pentru a face bani, au primit salarii, au plătit impozite, au păzit orăşelul de hoţi, s-au mobilizat perfect.

Micul orăşel a avut poliţişti, pompieri, salubritate, croitorie, bancă, bijuterie, transport, tâmplărie, cabinet medical, judecătorie sau cinematograf.

Agromar
Demgy
Firma servicii renovare
JTTI
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Monumente funerare
Brutaria Dragus
Victoria Federal IFN

Părinţii micuţilor au fost invitaţi astăzi, în ultima zi a taberei, să vadă cum şi-au petrecut micuţii o parte din vacanţa de vară.

(Cristina Cornilă)

DSCN7076DSCN7117DSCN7049


Apreciază
Distribuie