Recompensaţi cu premiul III la teatru

Patru copii talentaţi într-ale teatrului au luat locul III pe ţară la categoria lor de vârstă la Festivalul Naţional de Teatru Medieval desfăşurat la Sighişoara în perioada 15-18 iulie.

Ei au jucat piesa ,,Căsătorie cu de-a sila”, adaptată în variantă scurtă de către profesorul lor de la Clubul Copiilor, Vladimir Vărzaru. Piesa are 50 de minute, dar regula concursului a fost ca fiecare spectacol să nu depăşească o jumătate de oră.

La Festival au luat parte 22 de echipaje din tot atâtea judeţe ale ţării. Judeţul Braşov a fost reprezentat de trupa ,,Ilustrul teatru” de la Clubul Copiilor Făgăraş, formată din patru elevi, coordonaţi de prof. Vărzaru.

Tema concursului naţional a fost ,,Moliere”, însemnând că toate piesele jucate au trebuit să poarte amprenta scriitorului francez de teatru.

Benzinaria Recea - Pasti 2024
Proaspat Alb
Monumente funerare
JTTI
curatare tapiterie

Pe scena de la Sighişoara s-a încheiat în timpul concursului şi o ,,căsătorie cu de-a sila”, aşa cum se petrecea pe vremea lui Moliere la curţile regale, cu trei secole în urmă. Protagoniştii respectivei piese de teatru au fost copiii de la Făgăraş. Interpretarea lor le-a adus premiul III.

Ei sunt sunt: Delia Boştiog (clasa a VI-a), Octavian Szalad (clasa a VII-a), Ioana Drăghici (clasa a VI-a) şi Bianca Roman (clasa a VI-a).

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie