Ultima strigare pentru şomaj

Valabil pentru absolvenţi

Absolvenţii promoţiei 2014 care vor să primească şomaj în următoarele 6 luni trebuie să se înregistreze în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Aceştia aveau termen de 60 de zile de la absolvire, iar dacă reuşesc să se angajeze în perioada şomajului, atunci pot beneficia de o primă de încadrare în valoare de 500 de lei.

Absolvenţii şomeri vor beneficia de cei 250 de lei de-a lungul celor 6 luni doar dacă nu urmează o formă de învăţământ sau nu realizează venituri. Pentru a încuraja intrarea lor pe piaţa muncii, AJOFM acordă o primă de încadrare în valoare de 500 de lei, dacă în cele 6 luni de şomaj tânărul îşi va găsi un loc de muncă, dar şi o primă de instalare dacă îşi va schimba domiciliul pentru a fi angajat într-o altă localitate. Astfel, acesta va încasa 3.500 de lei dacă se angajează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Brutaria Dragus
JTTI
Liceul Senchea
Agromar
Demgy
curatare tapiterie

Atât prima de încadrare, cît şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data angajării.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie