Spaţiu de întâlnire pentru surdo-muti

Începând de luna aceasta, persoanele cu deficienţe de auz din Făgăraş au un sediu numai al lor. De câteva zile s-a inagurat Clubul surdo-muţilor din Făgăraş şi din localităţile învecinate. Acest lucru a fost posibil prin spaţiul pus la dispoziţie de către parohia de la Biserica Sfânta Treime din Făgăraş, în cladirea aflata în imediata apropiere a Bisericii. În zona Făgăraşului sunt peste 50 de persoane care aveau nevoie de un spaţiu pentru activităţiile lor curente.

Iată ce spune Lilica Ciuculean de la Asociaţia Naţională a Surzilor din România, filiala Braşov: ,,În cadrul Centrului de Servicii Sociale ,,Sfânta Maria” din Făgăraş oferim servicii sociale persoanelor cu deficienţă de auz din localitatea Făgăraş şi din zonele apropiate. Aici aşteptăm persoanele surdo-mute, în special duminica, unde pot socializa, pot să desfăşoare diverse activităţi sportive, şah, tenis de masă, activităţi culturale. Iar în cursul săptămânii, dacă există solicitări, salariaţii din Braşov se pot deplasa la Făgăraş.”

 Clubul pentru surdo-muţi din Făgăraş este condus de Fluieraş Elena, în calitate de coordonatoare pentru activităţile persoanelor cu deficienţe de auz din această zonă. Membrii clubului sunt asistaţi de către ANSR Braşov, care se deplasează în Făgăraş ori de câte ori membrii grupului întâmpină probleme sau solicită ajutorul lor

Royall Security
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Brutaria Dragus
JTTI
Demgy

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie