Sfântul Martin, sărbătorit de copii cu felinare aprinse

Copiii vorbitori de limba germană au pregătit pentru astăzi o serbare a Sfântului Martin. Concepută după o veche tradiţie nemţească, manifestarea de la Biserica Evanghelică începe în această seară la ora 18.00 şi se adresează tutoror făgărăşenilor interesaţi să participe.

În timpul slujbei, elevii de clasele a III-a şi a IV-a de la secţia germană vor pune în scenă povestea Sfântului Martin. Legenda spune că într-o iarnă geroasă, mergând călare, Sfântul Martin întâlneşte un cerşetor care suferea de frig. Sfântul rupe în două mantia lui şi jumătate din ea i-o dăruieşte cerşetorului.

După reconstituirea legendei, copiii vor pleca într-o procesiune, cu felinare aprinse în mâini, până la Biserica romano-catolică.

Acolo va fi susţinută cauza Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, în încercarea de a fi ajutată financiar în continuarea activităţii de îngrijire paliativă. Pentru că asta înseamnă în fond ziua Sfântului Martin, ziua în care oamenii impart din bunurile şi avuţia lor, precum a făcut Martin cu cerşetorul!

Liceul Senchea
Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix
Brutaria Dragus

Din seara aceea, în cele două biserici vor fi amplasate cutii pentru donaţii, urmând ca de Moş Nicolae sumele strânse să fie donate Fundaţiei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie