De cinci ori JAZZ

Pe data de 6 decembrie va fi organizată în oraşul Victoria a 5-a ediţie a Festivalului de Jazz. Victor Hoajă şi Armonia Group sunt principalii ,,răspunzători” de evenimentul muzical, care are loc la Restaurantul Paradis, începând cu ora 20.00.

Anul acesta două trupe vor ocupa scena festivalului prezentat la Florian Lungu, respectiv, A. G. Weinberger şi Snaco Diexie.

A. G. Weinberger, supranumit ,,întâiul misionar la muzicii Blues din România”, este singurul artist non-american invitat să participe la Festivalul Bluestock din Memphis şi singurul român propus pentru nominalizare la premiile Grammy în 2007.

Artistul deţine recordul în rândul colegilor de breaslă, atât în privinţa numărului de concerte – 115 în anul 2009 – cât şi pentru cele 28.000 de albume vândute.

JTTI
Isoplus Special - Pasti
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti

Snaco Diexie a fost înfiinţată în 2002 şi poartă numele regretatului trompetist american de origine română, Vasile Snacoveanu. Formaţia a avut apariţii în formulă de cvintet, octet şi în cele din urmă quartet.

În ce-l priveşte pe prezentatorul festivalului, Florian Lungu, acesta este descris de organizatorul Victor Hoajă, drept ,,cel care a ales o carieră ce înscrie acum peste 7.000 de emisiuni de radio şi televiziune, dar şi sute de articole de specialitate dedicate Măriei sale Jazzul. Cea mai liberă şi mai spectaculoasă muzică are nevoie de contaminanta lui bună-dipoziţie!”

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie