Intrusul sau Plăcintă cu mere

Intrusul_09Sala mare a Casei de cultură Făgăraș a fost luată din nou cu asalt. Motivul? O nouă piesă de teatru jucată cu casa închisă săptămâna trecută.

„Intrusul sau Plăcintă cu mere”  şi cele trei nume mari ale teatrului românesc – Adela Mărculescu, Costel Constatin şi Dan Tudor – au dus publicul printr-un întreg complex de stări emoţionale.

Piesa a debutat ca o comedie. În casa familiei Bungalor (Polonia) poposeşte un necunoscut (Dan Tudor), aparent aiurit, care-l roagă pe Josef Bungalor (Costel Constatin) să-l învețe cui și cum să dea spagă, pentru a-și recăpăta moştenirea (părinții săi fuseseră deportați de naziști în timpul războiului).

Umorul lecţiei de „dat spagă“ a arătat clar că lucrurile funcționează și astăzi ca și atunci, cu influențe, interese mercantile și rubedenii. Şpaga, acest „esperanto al oamenilor”, rămâne limbajul universal!
Intrusul_06Povestea a devenit însă tragică atunci când intrusul Nok şi-a descoperit adevărata identitate: fiul celui pe care, cu zeci de ani în urmă, Josef Bungalor îl dăduse pe mâna naziştilor.

„Intrusul sau Plăcintă cu mere” – un spectacol profund, unde tragicul și comicul s-au împletit în interpretarea de excepție a celor trei actori.

Victoria Federal IFN
Demgy
JTTI
curatare tapiterie
Florian Shaorma
Liceul Senchea
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Foarte emoţionată de primirea de la Făgăraş precum şi de numărul mare de spectatori, actriţa Adela Mărculescu a mulţumit publicului şi a mărturisit înainte de a ieşi de pe scenă: „Să ştiţi că există o reciprocitate aici: noi, actorii, vă oferim din sufletul nostru, dar şi luăm energie de la dumneavoastră, publicul. Vă mulţumim!”

Şi totuşi, în ciuda atmosferei speciale din sală şi a apelului iniţial al organizatorilor către public de a-şi închide telefoanele mobile, câteva telefoane au sunat insistent în timpul piesei de teatru!

Galerie foto de la eveniment, aici.


Apreciază
Distribuie