Ce face anul acesta CNADNR pentru Drumul Ruşinii

Drumul Şercaia - Hoghiz, cunoscut sub denumirea de ,,Drumul Ruşinii"
Drumul Şercaia – Hoghiz, cunoscut sub denumirea de ,,Drumul Ruşinii”

După protestele localnicilor din comunele tranzitate de Drumul Ruşinii (DN 1S) din data de 29 ianuarie, CNADNR a anunţat ce lucrări sunt prevăzute pentru anul acesta şi ce s-a făcut anul trecut.

După preluarea fostului drum DJ 104A, în iunie 2014, CNADNR a executat următoarele lucrări de asfaltare: în localitatea Veneţia de Jos – 10.350 mp, în localitatea Cuciulata- 9.200 mp şi în Fântâna – 8.800 mp.

În Programul Investiţional al Companiei pe următoarea perioadă se prevede întocmirea Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic şi Caietului de Sarcini. În acest an se va întocmi doar SF-ul.

Până la demararea efectivă a lucrărilor de asfaltare, în 2015 vor fi executate numai lucrări de reciclare în situ şi protejarea acestuia cu un strat bituminous.

Proaspat Alb
Demgy
Florian Shaorma
Liceul Senchea

În paralel cu aceste lucrări, vor fi demarate procedurile legale pentru execuţia efectivă a modernizării acestui drum naţional, mai spun reprezentanţii CNADNR, care au trimis o notă de informare în acest sens la Prefectura Braşov şi tuturor primăriilor comunelor tranzitate de DN 1S.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie