Singurul alergător al Făgăraşului la olimpiada naţională de cros

Un elev de clasa a VIII-a din Făgăraş, care nu este legitimat la niciun club sportiv, care s-a antrenat în timpul liber al profesorului său şi care a avut nevoie de sponsorizări pentru a-şi cumpăra echipamentul special de concurs, a devenit al 16-lea cel mai bun alergător din ţară, din rândul copiilor de gimnaziu.

Se numeşte Fabio Mailat, a trăit 12 ani în Italia, este elev în clasa a VIII-a la Şcoala „Ovid Densuşianu”, are 15 ani şi este antrenat benevol de profesorul Aurelian Curticăpean.

Tânărul a câştigat la începutul lunii faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Scolar, disciplina cros, care s-a desfăşurat în parcul Tractorul din Braşov. Aici a alergat 1,5 km. Ca urmare, s-a calificat pentru etapa naţională, ce s-a desfăşurat în weekend pe hipodromul din Craiova, unde a alergat 2 km.

,,Fabio a fost singurul nelegimat la vreun club sportiv. A făcut antrenamente doar cu mine. Am început pregătirea acum o lună şi jumătate, timp în care a alergat peste 80 km. Într-o lună şi jumătate a progresat un minut la 2.000 de metri. Am început de la un timp de 7,36 minute şi am ajuns la 6,41 minute, timp pe care l-a scos la Craiova. Antrenamentele le-am făcut pe toate suprafeţele posibile, pe bitum, pe zgură, pe iarbă… Am alergat pe stadion, pe digul Oltului, pe câmp etc. Fabio este un foarte bun alergător. Anul trecut a alergat 21 de km la crosul din Făgăraş, însoţindu-l pe alergătorul Paul Ardeleanu”, a spus profesorul său, Aurelian Curticăpean.

Brutaria Dragus
Isoplus Special - Pasti
Royall Security
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Benzinaria Recea - Pasti 2024
curatare tapiterie
Primaria Soars - Pasti 2024

La faza naţională a Olimpiadei de cros au participat peste 160 de copii din toate judeţele ţării. Jumătate au concurat pentru gimnaziu, jumătate pentru liceu, masculin şi feminin.

Fabio Mailat a fost însoţit la Craiova şi susţinut acolo de antrenorul Aurelian Curticăpean. Tânărul va merge la Liceul Sportiv din Braşov după terminarea clasei a VIII-a.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie