Pe ultima sută de metri în concursul „Oraşul reciclării”

Mai este o lună până se pune punct uneia dintre cele mai acerbe competiţii în care a fost angrenat Făgăraşul.

Este vorba de ,,Oraşul Reciclării”, un concurs care a debutat la 1 ianuarie 2015 şi care a adunat la start 45 de oraşe şi municipii din toată ţara, printre care şi Făgăraşul.

Competiţia se încheie la 30 iunie, dată la care fiecare participant trebuie să facă dovada că a adunat selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri, raportată la numărul populaţiei.

Dar nu este singurul criteriu vizat la momentul respectiv, pentru că primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune metode de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, numai în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate, după cum a declarat Cristina Poparad de la Primăria Făgăraş.

Primaria Soars - Pasti 2024
Sezar Forest - soferi profesionisti

Din urbea noastră s-au strâns până acum 32,2 tone de deşeuri de ambalaje, după cum urmează: 13,2 tone plastic, 16,02 tone hârtie şi carton şi 3 tone de sticlă. Populaţia municipiului, după ultimul recensământ, numără 28.330 de oameni.

Cele 32 de tone reprezintă 32.000 de kilograme, aşa încât putem spune că de la începutul anului media de colectare selectivă pentru un făgărăşean a fost de 1,1 kg materiale reciclabile.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie