Pentru ce profil optează eleva de 10 a Făgăraşului?

  • Cea mai bună elevă a Făgăraşului optează pentru profilul matematică-informatică, intensiv engleză, de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru”. Media ei de înscriere este 10.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a publicat ierarhia candidaţilor pentru admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Elevilor din promoţia 2015 li s-a calculat media pentru admiterea în clasa a IX-a astfel: 25% media claselor V-VIII şi 75% media obţinută la examenul de Evaluarea Naţională.

Două medii curate de 10 sunt în tot judeţul, dintre care una obţinută de eleva Antonia Maria Zară de la Şcoala Gimnazială 1 din Făgăraş. Ea figurează în ierarhie pe locul II, însă are acelaşi rezultat cu ocupanta locului I, o elevă de la Colegiul Naţional de Informatică ,,Grigore Moisil” din Braşov.

Următoarea făgărăşeancă din această ierarhie este Antonia Maria Rîmbeţ, tot elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1, ocupanta locului VI pe judeţ.

În fine, numărul III din Făgăraş în această ierahie, dar pe poziţia XIII în judeţ, este Alexandra Iulia Guşeilă, care a terminat clasa a VIII-a tot la Şcoala 1.

Florian Shaorma - Pasti
Brutaria Dragus
Agromar

Deşi la Evaluarea Naţională au mai fost obţinute medii de 10, niciun copil din judeţ nu a mai avut în schimb 10 curat la media anilor de gimnaziu.

Lista care conţine ierarhia candidaţilor se întinde de la media de admitere 10 până la cea de 2,17.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie