Reţea de apă în satele din nord-vestul Ţării Făgăraşului

foto: arhivă

Localnicii din zona de N-V a Ţării Făgăraşului vor avea cişmele stradale de apă. Din 2013 şi până în 2014 s-a executat forarea a 7 puţuri de apă, care au vizat localităţile Lovnic, Văleni, Grânari, Jibert şi Dacia.

Va fi amenajată o reţea de apă de peste 10 km, dar apa nu va ajunge direct în gospodăriile localnicilor, ci distribuţia se va face cu ajutorul a 49 de cişmele stradale, scrie bzb.ro.

Autorităţile de la Jibert au obţinut o recent o altă parte din finanţare, de 600.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în vederea realizării lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a satelor.

Proiectul are însă o valoare mult mai mare, de 7,9 milioane de lei. În total s-au forat şapte puţuri de apă, la adâncimi diferite în funcţie de pânza freatică din fiecare sat în parte.

Demgy
Amanet King Onix
curatare tapiterie
Brutaria Dragus
Florian Shaorma
Proaspat Alb

Forajele din Lovnic şi Văleni s-au făcut până la adâncimea de 150 m. Puţul din Grânari are 100 m. La Jibert sunt două puţuri, unul de 140 m adâncime, celălalt de 20 m. La Dacia de asemenea sunt două puţuri, respectiv 150 m şi 50 m.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie