Preotul din Voila a trecut la cele veşnice

Preotul Ionel Aurel Şerban (57 ani) a slujit la biserica „Sf. Nicolae” din Voila în ultimii 24 de ani. În plan profesional, a obţinut toate gradele existente, pe ultimul chiar la finalul anului 2014, când a fost hirotesit iconom de către IPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului.

pr. Ionel Aurel Serban (Voila) 2014
hirotesirea pr. Ionel Aurel Şerban (Voila, 1 septembrie 2014)

Atunci, preotul din Voila a primit dreptul de a purta brâul roşu, ca semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală şi administrativă din parohie, după cum ne-a declarat preotul Ion Tărcuţă, protopop la Protopopiatul Făgăraş II.

Preotul Șerban s-a luptat ani de zile cu o afecțiune, dar cu un regim alimentar foarte sever a reușit să o țină în limite acceptabile. Problemă de sănătate a înregistrat însă o evoluție negativă galopantă pe fondul supărării cauzate de tragicul eveniment din luna aprilie 2015. Unul dintre copiii preotului și-a pierdut atunci viața în accidentul rutier de pe DN 1 (detalii aici).

„Părintele Şerban a fost un om modest, cu prezenţă smerită, o persoană paşnică şi tot timpul răspândea linişte în jurul său”, l-a descris preotul Ion Tărcuţă.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Monumente funerare
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Brutaria Dragus
curatare tapiterie

Preotul Şerban va fi înmormântat joi, 19 noiembrie 2015, în Voila, satul natal. La biserica din centrul satului, de la ora 9 va fi oficiată liturghia arhierească, în prezenţa P.S Ilarion Făgărăşeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

De la ora 11 va începe slujba de înmormântare.


Apreciază
Distribuie