Proteste la Brașov și în țară. Se întoarce OUG 13

sursa foto: bunaziuafagaras.info

Vechea și controversata ordonanță 13 se transformă și se întoarce. Iar din această cauză s-au anunțat proteste pentru duminică în mai multe orașe din țară, inclusiv la Brașov.

Ministrul Tudorel Toader a modificat legile Justiției și există prevederi controversate. Vorbim despre eliminarea preşedintelui din procedura de numire a şefilor de la DNA, DIICOT şi a procurorului general. Mai mult, Tudorel Toader vrea să treacă inspecţia judiciară de la Consiliul Supream al Magistraturii la Ministerul Justiţiei.

Toate acestea au atras criticiele societăţii civile, iar CSM a dat un aviz negativ proiectului. În plus, peste 3.500 de magistraţi au trimis o scrisoare în care au cerut retragerea proiectului. Ministrul a ignorat tot și a trimis amendamentele în Parlament.

Brașovenii, alături de români din mai multe orașe din țară dar și din afară, au reacționat pe Facebook și au anunțat că ies în stradă, duminică, de la ora 18. Mii de persoane și-au anunțat participarea conform evenimentelor create pe rețeaua de socializare.

Royall Security
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Florian Shaorma - Pasti
Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix

600 de mii de oameni au ieși pe străzile României, inclusiv la Făgăraș, în luna februarie, pentru a protesta împotriva OUG 13. A fost cel mai mare protest pe care l-a văzut România.

Orașele în care s-au anunțat proteste pentru duminică, 5 noiembrie


Apreciază
Distribuie