Expozant în Cetatea Făgăraș, acuzat de jurnaliștii VICE România

sursa foto: vice.com/ro

Paul Hitter, pictorul care și-a expus lucrările, în luna noiembrie, în Muzeul Țării Făgărașului, ar fi intrat peste jurnaliștii de la VICE România, astăzi.

Bărbatul, cunoscut mai mult pentru lupta antivaccinare decât pentru operele sale, a intrat peste jurnaliștii bucureșteni alături de un fost luptător  K1, Călin Mărincuș. Cel din urmă ar fi încercat să-i intimideze pe oamenii din redacție după publicarea unor articole în care apare numele lui, în timp ce Hitter filma amuzat, anunță chiar vice.com.

 

Ziariștii le-au atras atenția că sunt pe un domeniu privat și vor chema poliția dacă nu părăsesc sediul, moment în care Mărincuș ar fi afirmat că „dacă suntem într-un spațiu privat, atunci nici voi să nu mai scrieți despre mine și despre alții”.

„Amuzant e că marii războinici curajoși ai patriei au ieșit cu coada între picioare când au auzit de Poliție”, scriu ziariștii, care mai spun că Hitter i-a amenințat și în luna octombrie a anului trecut. Încă de pe atunci spunea „cum va veni cu niște oameni peste noi în redacție și că nu va fi oprit de pază”.

Victoria Federal IFN
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Primaria Soars - Pasti 2024
Proaspat Alb
Brutaria Dragus
curatare tapiterie
Florian Shaorma - Pasti
Demgy

Bărbatul nu este la prima faptă de acest gen. El a agresat o tânără jurnalistă care-l filma în timp ce participa la un protest. Hitter a devenit mai important ca personaj după ce-a fost invitat la Antena 3 unde a inventat o poveste legată de protestele #rezist pe care jurnalistul Răzvan Dumitrescu a dat-o pe post fără să verifice informațiile.

Faptele celor doi ar putea fi încadrate ca violare a sediului profesional, conform legislației în vigoar, și ar putea risca pedepse între trei luni și doi ani de închisoare sau doar o amendă.

Paul Hitter și-a expus picturile despre sistemul concentraționar comunist din România, în Muzeul Țării Făgărașului pe 16 noiembrie 2017. Expoziția „vorbea” despre reeducarea prin tortură din vremea comunistă.


Apreciază
Distribuie