Proiectul Remember – printre cele mai bune din Europa

Fundaţia Culturală Negru Vodă

Fundaţia Culturală Negru Vodă

Proiectul „Remember” al Fundaţiei Culturale „Negru Vodă” a fost ales printre cele mai bune 30 de proiecte din Europa în ce priveşte proiectele realizate pe tema cetăţeniei active.

În perioada 26-27 iunie se va organiza la Londra o conferinţă europeană la care participă reprezentanţii tututor acestor proiecte finanţate cu sprijinul Comisiei Europene.

Programul ,,Remember” va fi reprezentat în capitala Angliei de prof. Elena Helerea, care care a lucrat la el împreună cu preşedintele Fundaţiei Culturale, Florentin Olteanu.

Proiectul „Remember” s-a derulat în 2010 şi s-a concretizat printr-un simpozion internaţional la Sâmbăta de Sus şi prin doua volume în care au fost publicate comunicările prezentate acolo.

Amanet King Onix
Agromar
Reno Depo
Monumente funerare
JTTI

La conferinţa din Londra, reprezentanta proiectului făgărăşean va merge cu o expoziţie despre deportarea saşilor din Ţara Făgăraşului în Uniunea Sovietică.

Comisia Europeană va acoperi costurile de transport şi cazare pentru câte o persoană care reprezintă fiecare proiect, în sumă de 700 euro.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie