Rămâi fără permis pentru live pe Facebook sau selfie la volan

foto: ziare.com

Șoferii care vor fi prinși că folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc ar putea rămâne fără permisul de conducere pentru trei luni. 

Inițiativa aparține deputatului din partea Partidului Mișcarea Populară, Petru Movilă.

Măsura ar urma să fie aplicată și celor care nu sunt prinși, dar sunt identificaţi ulterior prin postări pe reţelele de socializare sau în mass-media, scrie news.ro.

Inițiativa vine în urma accidentelor grave care au avut loc în ultima perioadă, cauzate de șoferi ignoranți. Nouă români şi-au pierdut viaţa, luna trecută, după ce un microbuz înmatriculat în judeţul Mureş s-a ciocnit violent cu un camion, în Ungaria. Conducătorul auto făcea live pe Facebook şi s-a angajat într-o depăsire neregulamentară.

Primaria Soars - Pasti 2024
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Florian Shaorma - Pasti
Brutaria Dragus
Royall Security
Isoplus Special - Pasti
Și vedetele cad pradă

Fenomenul periculos ia amploare și inclusiv vedete ignoră avertismentul polițiștilor, de a NU folosi telefonul în timp ce conducem. Una dintre ele este Horia Brenciu, prezent anul trecut la Zilele Cetății Făgăraș, certat de fani după ce a intrat live pe Facebook în timp ce conducea, la numai o zi după teribilul accident din Ungaria.

Nu e primul live pe care îl faci la volan… sunt fan, dar ar trebui să îți revizuiești acest comportament!”, „2 minute de live le poți face într-o parcare!!! Viața are prioritate!!!!!!!!” sau „Bravo! După accidentul cu 9 morți… tot nu vă potoliți… bun exemplu, domnule Brenciu”, au fost doar câteva dintre comentariile celor care îl apreciază pe artist.

Legislaţia nu prevede în prezent reţinerea permisului de conducere pentru astfel de activități la volan.


Apreciază
Distribuie