Codruța Kövesi, după demitere: „Vor protecție pentru trecut, prezent și viitor. Corupția poate fi înfrântă”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Modul în care lucrează (politicienii corupți – n.r.) ne arată că vor protecție pentru trecut, prezent și viitor. Da, corupția poate fi înfrântă, nu abandonați”, a fost mesajul ferm al Laurei Codruța Kövesi pentru magistrați și pentru cetățeni.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă, după ce a fost demisă din fruntea Direcției Naționale Anticorupție, de președintele Klaus Iohannis.

Kövesi a reafirmat că unele motive pentru care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea ei au fost nereale, iar altele neîntemeiate. Ea s-a întrebat dacă de acum procurorii vor fi în subordinea ministrului Justitiei și le-a mulțumit procurorilor pentru munca depusă și pentru că nu au cedat, deși „au fost târâți în noroi”.

Fosta șefă a DNA a plecat de la conferința de presă în aplauzele colegilor săi, care au fost prezenți în semn de susținere, dar și în aplauzele ziariștilor.

Florian Shaorma - Pasti
Benzinaria Recea - Pasti 2024
JTTI
Isoplus Special - Pasti

Decretul de demitere a Codruța Kövesi a fost semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial, astăzi.


Apreciază
Distribuie