Mere toxice descoperite la Lidl, retrase de la vânzare

Lanțul de magazine Lidl a retras de la vânzare mere toxice, în urma unui control de rutină efectuat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Merele verzi din sortimentul „Golden Delicious”, importate din Polonia și vândute în perioada 24 iunie – 2 iulie 2018, conțineau o cantitate de pesticide peste limita admisă.

Substanța Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractrarea pupilelor, erupții, diaree sau spasme musculare. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, oameni în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe. 

JTTI
Victoria Federal IFN
Demgy
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Isoplus Special - Pasti

Compania este acuzată acum de clienți că nu au fost informați corect în privința pericolului la care sunt expuși. Mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare în legătură cu informațiile care atrag atenția asupra excesului de pesticide. Acestea au fost afișate doar în magazin, nu și pe site-ul companiei sau într-un comunicat de presă, ca în trecut. Oamenii, care se declar clienți fideli Lidl, susțin că se gândesc serios dacă vor mai trece pragul magazinelor.

Este pentru a patra oară în ultimele două luni când lanțul de hipermarketuri retrage marfă de la vânzare, din cauze asemănătoare.


Apreciază
Distribuie