Numai o treime din apele Făgăraşului sunt epurate

Staţia de epurare a Făgăraşului

Staţia de epurare a Făgăraşului

Actuala staţie de epurare a Făgăraşului nu epurează decât 30% din apele municipiului. Deşi instalaţia este veche şi depăşită de noile tehnologii, problema o reprezintă canalizarea şi nu staţia!

Ea are capacitatea să proceseze întreaga cantitate zilnică de apă pe care o consumă populaţia, dar una dintre conductele colectoare nu duce apa până la staţia amplasată lângă fosta fabrica de cărămidă.

În Făgăraş sunt trei canale de colectare a apelor uzate; canalele 1 şi 2 se varsă în staţie, iar colectorul 3 nu ajunge până acolo. Acesta din urmă, care este şi cel mai mare, are două evacuări, una pe Iazul Morii, alta pe strada Libertăţii.

Odată cu reabilitarea reţelelor de canalizare, care va începe anul acesta, vor fi trase şi conductele de colectare până acolo, astfel încât să avem 100% apă epurată şi nu numai 30% cât este acum, explică directorul sucursalei făgărăşene a operatorului de apă, ing. Vasile Manta.

Royall Security
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Brutaria Dragus

Acesta mai spune că este în grafic, pe lângă tragerea conductelor până în zona staţiei, şi construirea unei staţii noi de epurare.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie