Actrița Marcela Motoc: Jandarmii au primit ordin să ne bată

Un jandarm ar fi recunoscut că el și colegii lui au primit ordin să îi bată pe oameni la protestul Diasporei, afirmă actrița Marcela Motoc.

Făgărășeanca, aflată între oamenii gazați în Piața Victoriei din București, vineri seara, a publicat pe Facebook un dialog scurt pe care l-a purtat cu unul din angajații MAI. Marcela mărturisește că jandarmii au refuzat dialogul pentru că aceștia ar fi primit ordine clare: să îi bată pe cei aflați la mitingul pașnic. Conversația ar fi fost filmată.

«De azi dimineață îmi caut cuvintele și nu le găsesc. Când mi se pare că s-ar fi adunat niște gânduri coerente cât de cât, mă podidește plânsul. Ieri, îndreptâdu-mă din nou spre piață cu ochii încă usturându-mă, am trecut pe lângă jandarmi. Spre deosebire de alaltăieri, când erau blindați, mascați, scuturi, căsti, ieri erau în tricouri albastre, vestă și bască pe cap. Mi-a fost clar că de data nu vom lua bătaie.

foto: stirileprotv.ro

Pe unii i-am abordat, le-am spus doar să nu mai dea în oamenii pașnici. Și unul dintre ei mi-a răspuns: „Pai n-ați văzut ce i-ați făcut colegei noastre? Cum sa nu dam?” Și l-am întrebat cine a scos-o pe fata aia de sub mâinile bătăușilor, protestatarii sau ei, colegii ei, care i-au întors spatele. Mi-au întors și mie spatele. Fără să răspundă. Și asta le-am si spus. Răsucindu-se a sictir și pe jumătate din drum mi-a zis „și ce vreți acum, să stăm de vorbă? Noi avem altă misiune”. „Care, aceea de a da în noi?” l-am întrebat. Și mi-a răspuns întorcându-se: „DA, doamnă”. A filmat cineva tot dialogul ăsta. Nu știu cine. Poate îl găsesc pe undeva.

Monumente funerare
Royall Security
Sezar Forest - soferi profesionisti
Isoplus Special - Pasti
Agromar

– Avem altă misiune.
– Să dați în noi?
– Da, doamnă.

E mai clar ca lumina zilei că au acționat sub un ordin. Care a fost ăla? Să ne omoare pe toți? Criminali în fruntea țării și spălați pe creier care urmează orbește ordinele lor criminale! Odioșilor! Criminalilor! Javrelor! Nu mai dorm o noapte în patul meu până nu vă văd plecați! Rușinea nației!», scrie actrița pe Facebook.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor violente de vineri, când Jandarmeria a intervenit în forță cu gaze lacrimogene, grenade cu șrapnel și tunuri cu apă. Între victime s-a aflat și un făgărășean de 47 de ani.


Apreciază
Distribuie