A murit unul din turiștii salvați în Munții Făgăraș

foto: Digi24.ro

Unul dintre cei doi turişti salvați după ce au fost surprinşi de viscol şi ninsoare în apropiere de lacul Bâlea, noaptea trecută, a decedat la spitalul judeţean din Sibiu. Tânărul de 22 de ani suferise un stop cardio-respirator.

Salvamontiștii l-au coborât într-o stare critică, de la peste 2.000 de metri altitudine, cu hipotermie, noaptea trecută.

„A fost declarat decesul pacientului. Cauza decesului este stop cardiorespirator neresuscitabil. Pacientul are 22 de ani. A fost adus în jurul orei 2,15. A fost adus inconştient, cu hipotermie severă şi stop cardiorespirator”, a declarat Decebal Todăriţă pentru Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, fata care l-a însoţit pe băiat pe munte este încă internată în spitalul sibian, cu „hipotermie şi degerături”.

curatare tapiterie
Amanet King Onix
Primaria Soars - Pasti 2024
Monumente funerare

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că cei doi tineri au îndurat „condiţii meteo extrem de dure” şi pentru aducerea lor din Munţii Făgăraş a fost nevoie de salvamontişti din Argeş şi Sibiu, dar şi de jandarmi montani din zona Lacului Bâlea, potrivit acelorași surse.


Apreciază
Distribuie