Trei turiști epuizați, salvați după ce s-au rătăcit în Munții Făgăraș

Trei turişti, doi din Bucureşti (tată şi fiu) şi unul din Brăila, au fost salvați din Masivul Făgăraș, sâmbătă.

Aceștia au plecat vineri, la ora 17:00, din oraşul Victoria spre cabana Turnuri, unde aveau rezervare, pe Valea Arpaşului, iar noaptea, la ora 1:00, s-au oprit pentru că s-au rătăcit, potrivit Agerpres.ro.

Jandarmii montani din Sâmbăta au intervenit împreună cu salvamontiștii din Victoria, în urma unui apel primit la numărul unic de urgență 112, sâmbătă în jurul orei 6:00. Turiștii s-au hotărât să ceară ajutor din cauza epuizării fizice.

Florian Shaorma - Pasti
Sezar Forest - soferi profesionisti
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Monumente funerare
Brutaria Dragus
curatare tapiterie

„În urma acestui apel, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sâmbăta, împreună cu 4 salvamontiști au pornit în căutarea lor. Cele trei persoane au fost găsite de echipa de salvare la o distanță de aproximativ 15 minute de cabană, însă din cauza dificultății traseului și a oboselii nu au mai putut continua deplasarea”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov.

Salvatorii le-au oferit alimente și ceaiuri calde turiștilor, pentru a-și recăpăta energia, și i-au ajutat să coboare, în siguranță, până în orașul Victoria. Nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


Apreciază
Distribuie