Trei mașini noi de gunoi

Parcul auto al Salco s-a înnoit. Trei autospeciale pentru gestionarea deșeurilor au ajuns vineri, 15 noiembrie, în Făgăraș. Mașinile și vor intra în posesia Salco Serv la sfârșitul lunii, după adoptarea hotărârii de către consilierii locali, conform unui comunicat al Primăriei Făgăraș.

Achiziția va duce și la diminuarea taxei de salubritate, se mai afirmă în document, nu doar la eficientizarea reciclării deșeurilor.

În urma licitației publice, lansate în 11 iulie 2019, contractul a fost atribuit firmei AIC TURCKS SRL, care a oferit cel mai scăzut preț.

Costul total al vehiculelor se ridică la 1.447.000 de lei (fără TVA), fiind cea mai mare investiție de la înființarea societății Salco, realizată de către Primăria Municipiului Făgăraș, din bugetul local.

Proaspat Alb
Isoplus Special - Pasti
Victoria Federal IFN
JTTI
Primaria Soars - Pasti 2024

Cele trei mașini sunt:

  • 1 autospecială pentru compactarea deșeurilor, cu sistem de spălare și dezinfectare echipamente de colectare deșeuri (13 mc) și spălător pentru containere;
  • 1 autospecială compactoare pentru colectarea deșeurilor menajere (15 mc);
  • 1 autospecială cu cârlig ridicător (20 tone).

Autospecialele folosite până acum, cea mai nouă fiind cumpărată în anul 2007 și restul second-hand, necesitau reparații – zilnic sau săptămânal, și activitatea firmei de salubritate era îngreunată.

Societatea de salubritate a mai fost dotată în anul 2017 cu un utilaj, achiziționat tot de primărie, pentru separarea fracției umede de cea uscată.


Apreciază
Distribuie