Invitație la film online: Frații Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi

Astra Film vine în întâmpinarea publicului de acasă și trece, din sala de cinema în spațiul online, filme de nonficțiune, premiate din întreaga lume. Filmele din programul Astra Film Online pot fi vizionate pe site-ul festivalului https://www.astrafilm.ro/online și pe paginile de Facebook.

Joi, 21 mai, de la ora 18, este difuzat filmul „Fratii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi” (The Manakia Brothers. Diary of a long look back), în regia Elizei Zdru. Pelicula este o producție România 2016, cu o durată de 91 de minute.

O fotografie misterioasă a străbunicilor ei, făcută în anii 1920 undeva în Balcani, îndreaptă gândurile autoarei către celebrii fotografi aromâni ai epocii, Milton și Ianaki Manakia.

Brutaria Dragus
Demgy
Monumente funerare
Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
curatare tapiterie

În încercarea de a verifica ipoteza că străbunicii ei, și ei de origine aromână, ar fi fost fotografiați de celebrii frați, regizoarea pornește într-o călătorie balcanică, prin România, Bulgaria, Macedonia și Grecia, punând cap la cap fragmente din povestea vieții fraților Manakia, primii cineaști ai regiunii și primii ei documentariști, moștenirea lor cinematografică acoperind cele mai dramatice momente care au dus la reconfigurarea Balcanilor în prima parte a secolului XX.


Apreciază
Distribuie