Băut și cu permisul reținut în Anglia, se plimba noaptea cu mașina în Șercaia

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au oprit în trafic, marți, 9 februarie, în jurul orei 00:30, un bărbat care conducea un autovehicul pe DN 73 A, pe raza localității Șercaia.

La testarea conducătorului auto, din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur. Acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au verificat în baza de date a Poliției Române documentele personale ale bărbatului în vârstă de 30 ani și ale autovehiculului condus, constatând că șoferul deține permis de conducere emis de autoritățile din Anglia, însă acesta e reținut, astfel că bărbatul nu avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.

Amanet King Onix
Florian Shaorma - Pasti
Logiscool
Proaspat Alb

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.


Apreciază
Distribuie