Vacanța de primăvară, prelungită cu 3 săptămâni. Elevii au liber din 2 aprilie până în 4 mai

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat marți, 23 martie, într-o conferință de presă, că toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar din România vor avea, în acest an, o vacanță de primăvară prelungită.

Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar, modificări care au următoarele avantaje: propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă din 2 aprilie până în 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de cele catolice, fie că vorbim de cele ortodoxe.

Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu.

Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul, care a subliniat și faptul că Bacalaureatul se va desfășura cu prezență fizică, la datele deja stabilite.

Demgy
curatare tapiterie
Proaspat Alb

Examenul de Evaluare Națională se va derula în perioada 5 – 8 iulie iar admiterea în liceu se va face după data de 8 iulie.

Puteți urmări întreaga conferință de presă mai jos:


Apreciază
Distribuie