25 de făgărășeni, la ITO Brașov

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) a revenit în 2022, după trei ani de absență. Ediția regională, organizată  săptămâna trecută la Brașov, a adus împreună peste 450 de tineri din județele Brașov și Sibiu, dornici de a petrece timp împreună și de a-și face noi prieteni care împărtășesc aceleași valori.

Protopopiatul Făgăraș a fost reprezentat la ITO Brașov de 25 de  tineri ai Asociației Doamna Maria Brâncoveanu, liceeni și studenți, care au primit acest mandat datorită activităților de voluntariat desfășurate în mod constant în Țara Făgărașului.

Programul primei zile a întâlnirii a cuprins dezbateri cu tema „Tinerețe. Rugăciune. Pace”, rugăciuni de mulțumire, o întâlnire cu Părintele Constantin Necula, vizitarea orașului și un concert  Anatoly.  Ziua s-a încheiat cu procesiunea „Rugăciune pentru pace în lume”, însoțită de torțe și candele.

A doua zi, tinerii l-au întâmpinat în Piața Unirii pe Înaltpreasfințitul Laurențiu, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți din care a făcut parte și pr. Iulian Boac, protopopul Făgărașului. La finalul acesteia, au fost premiați cei mai buni olimpici naționali și internaționali din județ.

Tinerii făgărășeni au fost foarte încântați să o trimită pe scenă din rândurile lor pe Lavinia Șeicărescu, premiată, împreună cu profesorul ei, Remus Mogoș.

După masă, participanții la întâlnire s-au bucurat de mai multe ateliere susținute de meșteri pricepuți: cusături tradiționale, pictură icoane pe sticlă, încondeiat ouă, stupărit, lucrături în piele, încrustături în lemn, confecționare obiecte de lut, costume populare, pictură obiecte de lemn, scriere veche românească.

Concertul trupei Compact, reprezentația Ansamblului Studențesc Junii Brașovului și concertul Coralei Armonia au completat ziua.

Participanții s-au despărțit însuflețiți de dorința de a mai avea parte de astfel de întâlniri reale, net superioare celor online, în care au fost încorsetați în ultimii ani, au transmis coordonatorii grupului făgărășean.

Din impresiile făgărășenilor:

·      „A fost cea mai tare experiență dintr-o lungă ultimă perioadă de timp, și am fost plin de bucurie și dragoste. Nu pot fi decât nerăbdător de acum încolo, până la următoarea ediție, sper și internațională!”

·      „A fost o experiență foarte, foarte plăcută și mult așteptată! Sunt foarte recunoscătoare ca am putut participa la un astfel de eveniment și va rămâne o amintire plăcută și plină de fericire! Abia aștept ediția de anul viitor!”

·      „Am fost uniți, ne-am ajutat unul pe celălalt, și ne-am bucurat de prezența celui de lângă noi. Ceva mai frumos nici că se putea!”

Royall Security
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti
Florian Shaorma - Pasti

·      „O experiență de neuitat care chiar m-a marcat și ceva ce n-am mai trăit niciodată. Abia aștept să particip si la alte ediții ITO!”

·      „Ce am trăit alături de grupul meu în cele 2 zile sunt sigură că nu o să mai trăiesc! ITO va avea mereu un loc special în inima mea! Aceasta experiență m-a ajutat să mă redescopăr, să socializez mai mult, să primesc oameni noi în viața mea mai ușor.”

·      „Mi s-a părut atât de fain! Voluntarii: minunați. Coordonatorii: și ei foarte tari! Vibe-ul: unul de milioane! Concertul: super tare! Noi: îndrăzneți, uniți, cu tupeu, extraordinari!”

·      „A fost ceva nou și surprinzător în sensul bun al cuvântului. Fiecare activitate mi-a dat ocazia să învăț câte ceva și să mă bucur din plin de momentele pe care le-am avut împreună. Timpul a fost cu adevărat  scurt, dar atât de prețios!”

·      „Din 2018 am tot așteptat să particip la ITO, dar iată ca așteptările au meritat din plin! Toată lumea care a participat ar putea spune că 2 zile nu au fost de ajuns! Nu am apucat prea mult să cunoaștem oameni noi, să facem schimb de experiențe sau să mai lucrăm la ateliere, care apropo au fost geniale, absolut geniale! Mulțumesc pentru bestiala experiență!

·      „ITO a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit! Am văzut cât de frumos este să trăim în comuniune și aș vrea să trăiască așa toată lumea

 

foto: Asociația Doamna Maria Brâncoveanu


Apreciază
Distribuie