Portul tradițional din Țara Făgărașului, în fotografii expuse la Brașov

foto: acasalaorigini.ro

Expoziția itinerantă Acasă, la origini – Țara Făgărașuluicuratoriată de Alina Zară, ce prezintă fotografii din etapa de documentare a portului tradițional din peste 20 de comunități din Țara Făgărașului, ajunge în municipiul Brașov. Vernisajul va avea loc duminică, 14 mai 2023, ora 16:00, la Centrul Cultural Reduta, strada Apollonia Hirscher nr. 8.

Evenimentul este un prilej de conectare și reconectare a comunităților la identitatea culturală locală, prin patrimoniul textil, spiritual, arhitectural sau gastronomic și vor fi prezenți reprezentanți ai tuturor comunităților participante purtând costume autentice din Țara Făgărașului.

„Expoziția este o sintează a primei etape de documentare a portului tradițional din Țara Făgărașului, cu detalii de specific, particularități și identitate locală. În anul 2022, a fost itinerată în cadrul a 20 de evenimente locale și naționale cu participarea numeroasă a oamenilor din satele participante în proiect.

Monumente funerare
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Sezar Forest - soferi profesionisti
Proaspat Alb
Royall Security

Acasă, la origini este un proiect inițiat de comunitatea La blouse roumaine în anul 2020, și coordonat în cadrul Asociației La Blouse Roumaine-IA ce are în centrul său o amplă campanie de recuperare identitară a portului tradițional din România și din teritoriile locuite de români, așa cum este el purtat și păstrat în zilele noastre. În Țara Făgărașului, proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului, alături de  Muzeul de Pânze şi Poveşti, Romanian United Fund, Asociația „IIA Călătoare” și voluntari locali, cu scopul de a reconecta și dezvolta comunitățile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturală moștenită din străbuni”, potrivit organizatorilor


Apreciază
Distribuie