Făgărășeanca Mariana Tîrcă obține despăgubiri de 50.000 de euro de la Corona Brașov

foto: digisport.ro

Sportiva de renume mondial Mariana Tîrcă, originară din satul Mândra și cetățean de onoare al Făgărașului, a obținut o victorie importantă în procesul împotriva Corona Brașov.

Clubul sportiv municipal din Brașov va trebui să o despăgubească cu aproximativ 50.000 de euro pe handbalistă Mariana Tîrcă, după ce Curtea de Apel Brașov a dat o sentință definitivă în litigiul apărut după scandalul de dopaj de la echipă, scrie Biz Brașov.

În cadrul acțiunii sale în instanță, care a demarat în 2021, reclamanta a cerut mai multe sume, inclusiv drepturi salariale restante, despăgubiri, daune morale și cheltuieli de judecată, ca urmare a deciziei clubului municipalității de a rezilia contractul său de activitate sportivă, potrivit sursei citate.

Această decizie a fost luată în urma scandalului de dopaj în care echipa de handbal senioare a fost implicată la sfârșitul anului 2019. La momentul respectiv, Mariana Tîrcă ocupa poziția de director tehnic în clubul de handbal din Brașov.

Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Monumente funerare
Agromar
Brutaria Dragus
Victoria Federal IFN

Din 200.000 euro cât solicitase, instanța din cadrul Judecătoriei Brașov a fost de acord în 2022 cu aproximativ 50.000 euro: „Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 44.149 lei reprezentând drepturi financiare derivate din Contractul de Activitate Sportivă nr. 67/27.06.2019. Obligă pârâtul la plata sumei de 131.333 lei cu titlu de despăgubiri pentru rezilierea nelegală a Contractului de Activitate Sportivă nr. 67/27.06.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată parțiale în cuantum de 11.814,96 lei”.

Verdictul dat ieri de Curtea de Apel Brașov este definitiv.

Mariana Tîrcă deține și în prezent recordul all-time pentru echipa națională, cu 355 de meciuri și 2.043 de goluri.


Apreciază
Distribuie